Sarmale cu carne de curcan si miel

Printeaza

Sarmale cu carne de curcan si miel din: frunze de vita de vie, frunze de hrean, marar, macris, carne tocata de curcan, maruntaie de miel, ceapa, ulei, orez, sare, piper, boia, smantana, faina.

 

Ingrediente:

  • 25 frunze de viță-de-vie
  • cateva frunze de hrean
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură măcriș
  • 200 g carne tocată de curcan
  • măruntaiele de la 1/2 miel
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceașcă orez
  • sare
  • piper
  • boia
  • 200 ml smântână
  • 1 lingură făină

 

 

Mod de preparare:

Speli organele de miel și le fierbi 5 minute în apă ușor sărată. Le scurgi și le treci prin mașina de tocat.

Tai mărunt ceapa și o călești în ulei, până se înmoaie. Adaugi carnea de curcan, măruntaiele tocate, sare, piper, boia, orezul și amesteci.

Opărești frunzele de viță-de-vie și de hrean și împachetezi în ele câte 1 lingură de compoziție.

Le așezi într-un tuci, pe frunze de măcriș, cu mărar printre ele. Le acoperi cu apă și le fierbi circa 3 ore, la foc mic.

Când sarmalele au fiert, amesteci smântâna cu făina și puțin sos în care au fiert sarmalele și torni amestecul în vas.

Mai lași sarmalele pe foc pentru 10 minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Sarmale de miel in foi de vita

Sarmale de miel in foi de vita din: carne de miel, vita, slanina, paine, orez, ceapa, ulei, sare, piper, bulion, mirodenii, verdeata, bors, smantana. Ingrediente: 1/2 kg carne de miel 40-50 foi de viţă (cam 250 g) 50-100 g slănină 1 felie pâine 3 linguri orez 2 cepe 5 linguri ulei sare piper 2 linguri […]

 

Sarmalute cu varza dulce umplute cu carne de curcan

Sarmalute cu varza dulce umplute cu carne de curcan din: ceapa, ulei, curcuma, carne de curcan tocata, sare, piper, usturoi, ou, orez, pesmet, frunze de varza, bacon. Ingrediente: 1 ceapa 3 linguri ulei 2 lingurite curcuma 250 g carne de curcan tocata sare piper 1 catel de usturoi pisat 1 ou 1 ceasca orez fiert […]

 

Sărmăluţe de curcan în foi de viţă

Sărmăluţe de curcan în foi de viţă din: pulpa de curcan, orez, ceapa verde, usturoi, piper rosu, ulei de masline, ou, suc de rosii, cumin, foi de vita. Sarmale vegane cu quinoa Sarmale cu ciolan afumat Sarmalute aromate de curcan   Ingrediente: pulpă de curcan orez ceapă verde usturoi piper roşu ulei de măsline 1 ou […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.