Sarmale cu carne de curcan

Printeaza

Sarmale cu carne de curcan din: carne de curcan, varza murata, ceapa, praz, oua, orez, suc de rosii, sare, piper.

Ingrediente:Sarmale cu carne de curcan

  • 1 varză murată
  • 700 g carne de curcan, tocată
  • 3 cepe
  • 1 fir de praz
  • 2 ouă
  • 100 g orez
  • 100 ml pastă de tomate
  • 300 ml suc de roşii
  • sare
  • piper
  • 5 linguri ulei
  • 1 câmat semiafumat

 

Mod de preparare:

Pui varza la desărat, alegi foile bune, iar ce rămâne tai fideluţă. Tai ceapa şi prazul mărunt şi le căleşti în ulei încins.

După ce s-au înmuiat, adaugi orezul, spălat bine în prealabil, şi mai laşi pe foc 2-3 minute, amestecând constant.

Răstomi orezul într-un vas încăpător şi-l laşi să se răcorească.

Adaugi carnea tocată, pasta de tomate, sare şi piper, după gust şi amesteci.

Pui 2-3 linguri de umplutură în frunzele de varză şi le rulezi, apăsând capetele spre interior.

Aşezi pe fundul unui vas varza tocată, apoi un strat de sarmale, 2-3 felii de câmat semiafumat, un alt rând de sarmale, restul de câmat, iar deasupra din nou varză tocată.

Torni sucul de roşii şi completezi cu apă cât să acoperi sarmalele.

Pui vasul la fiert pe focul mic 2 ore, apoi îl dai la cuptorul încins încă o oră.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Sarmale cu carne de curcan

Reteta zilei: Sarmale din piept de curcan

Sarmale din piept de curcan din: piept de curcan, varza murata, ceapa, orez, sare, piper si bulion. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 varza murata 1 ceapa toccata marunt 50 g orez Sare si piper Bulion   Mod de preparare: Se toaca carnea de curcan, se amesteca cu ceapa toccata si orez, se asezoneaza cu […]

Sarmale cu carne tocata si slanina 

Sarmale cu carne tocata si slanina 

Sarmale cu carne tocata si slanina din: varza, carne tocata, ceapa, bulion, ulei, cimbru, slanina, sare, piper. Ingrediente: o varză murata un kg carne tocată 150 g orez 2 cepe 2 linguri bulion 2 linguri ulei o linguriţă cimbru sare piper o bucată slănină afumată 2 linguri bulion foi de dafin cimbru boabe de piper   […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.