Sarmale cu Carne de Gâscă și Afumătură – Rețetă Festivă

Printeaza

Sarmale cu Carne de Gâscă și Afumătură – Rețetă Festivă din: carne de gasca, afumatura, varza murata, orez, ceapa, pasta de tomate, ulei, sare, piper, dafin, marar, cimbru, supa de pui.

Sarmalele cu carne de gâscă și afumătură reprezintă o variantă deosebit de savuroasă a tradiționalului preparat est-european. Această combinație oferă un gust unic și o textură bogată, fiind perfectă pentru mesele festive.

Sarmalele au fost o parte integrală a bucătăriei tradiționale în multe culturi, simbolizând abundența și ospitalitatea.

Ingrediente:

 

Mod de Preparare:

Înmuiați orezul în apă caldă pentru 30 de minute, apoi scurgeți-l.

Încălziți untura și căliți ceapa până devine translucidă. Adăugați carnea de gâscă și afumătura, lăsând să se gătească pentru câteva minute.

Adăugați orezul și condimentele, amestecând bine.

Îndepărtați frunzele de varză și fierbeți-le ușor pentru a le înmuia.

Pe fiecare frunză de varză, puneți o cantitate potrivită din amestecul de carne și orez, apoi rulați.

Așezați sarmalele într-un vas de copt, adăugați pasta de tomate și supa de pui.

Coaceți în cuptor preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 2 ore și 30 de minute.

Sarmale cu Carne de Gâscă și Afumătură – Rețetă Festivă

Informații Nutriționale (per porție):

  • Calorii: ~400
  • Carbohidrați: 25g
  • Proteine: 30g
  • Grăsimi: 20g

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Sarmale cu umplutura de peste cu orez

Sarmale traditionale

Sarmale traditionale din: carne de porc, orez, ceapa, bulion, boia, varza, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 600 g carne tocată de porc 60 g orez 1 ceapă mare 150 ml bulion 1 linguriţă de boia afumată 1 varză acră sare piper ulei pătrunjel   Mod de preparare: Amestecă într-un vas carnea tocată, orezul, ceapa tocată […]

 

Sarmale cu ficat si orez

Sarmale de porc in foi de varza

Sarmale de porc in foi de varza din: carne tocata de porc, orez, ceapa, bulion, boia, varza acra, sare, piper, ulei, patrunjel.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.