Ceaiul Himalayan este unul dintre cele mai apreciate și căutate ceaiuri din lume, cunoscut pentru aroma sa distinctă și gustul său rafinat. Acest ceai provine din regiunea munților Himalaya, o zonă renumită pentru solurile sale fertile și condițiile climatice ideale pentru cultivarea ceaiului de înaltă calitate. Istoria Ceaiului Himalayan […]
Sarmale cu carne de miel in vita de vie
PrinteazaSarmale cu carne de miel in vita de vie din: carne de miel, foi de vita, orez, galbenus de ou, faina, condiment de legume, ceapa, piper, ulei, apa, suc de rosii, crengute de visin si smantana.
Ingrediente:
- 250 g carne de miel
- 25 foid e vita
- 1/2 cana de orez
- 1 galbenus de ou
- 1 lingura cu varf faina
- putin condiment de legume
- piper
- 2 cepe potrivite
- 1 pahar de ulei
- 2 cesti de apa
- 1/2 cana suc de rosii
- cateva crengute de visin
- 1 ceasca de smantana
Mod de preparare:
Sarmale cu carne de miel in vita de vie: Opăreşti foile de viţă în apă clocotită şi sărată, apoi le laşi la scurs într-o strecurătoare.
Dai carnea de miel prin maşina de tocat, cepele taiate marunt le pui in cratita in uleiul incins si le lasi putin sa se caleasca.
După ce s-a răcit compoziţia, adaugi carnea tocată, condimentul de legume, piper, gălbenuş de ou, făina şi orezul dat într-un clocot.
Pui câte o lingură de compoziţie pe o foaie de viţă şi rulezi. Aşezi sarmalele într-o cratiţă, în care ai pus crenguţele de vişin, adaugi uleiul, iar pe deasupra torni sucul de roşii ca să dea aspect.
Pui cratiţa pe foc mic pentru 1 1/2 oră.
Pofta buna!
Sandwich cu salată de ou și avocado
o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru prânz sau cină. Combinând ouăle fierte tari cu avocado copt, această rețetă oferă un echilibru perfect de proteine și grăsimi sănătoase. Iaurtul grecesc și muștarul Dijon adaugă cremozitate și un gust ușor picant, în timp ce sucul de lămâie și mărarul […]