Sarmale cu carne de porc si orez

Printeaza

O reteta delicioasa de sarmale cu carne de porc, varza murata, orez, pasta de tomate, ceapa, cimbru, foi de dafin, sare, piper.

Ingrediente:Sarmale cu carne de porc si orez

  • 1 kg carne de porc
  • 4 linguri orez
  • 4 linguri pastă de tomate
  • 3 cepe mai mari
  • 1 lingurita cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 200g sorici sau slănină afumată
  • 2 verze murate
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea de porc se toa­că şi se amestecă cu cea­pa dată pe răzătoarea ma­re, într-un castron.

Se adau­gă orezul spălat bine şi scurs, cimbrul, două linguri pas­tă de tomate, sare şi piper, după gust, şi se amestecă.

Varza se spală, se desfac frunzele, se scot cotoarele,iar foile se taie bucăţi.

Se ia cu lingura din compoziţia de carne, se aşază pe foaia de varză se îndoaie spre interior un capăt al frunzei, se rulează strâns apoi cu degetul se introduce şi celălalt capăt al frunzei.

Se toacă varza, se aşază pe fundul oalei în care se fierb sarmalele şi se pune şoriciul sau slănina afumată.

Se aşază sarmalele în straturi şi foile de dafin.

Deasupra se pune varză tocată şi două linguri pastă de tomate, diluată cu apă.

Se acoperă sarmalele cu apă şi se pun la fiert pen­tru 30 de minute, după care se introduc la cuptor pentru o oră jumătate.

Sarmale cu carne de porc

Sarmale cu carne de porc si orez

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Asa da, astea sunt sarmalele, nu alea cu oua, ceapa prajita, orez fiert inainte…nu stiu cum sa fac, dar as pune reteta pe toate site-urile de bucatarie care bat campii!!! Numai bine si sarbatori fericite!Cornelia Cristea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.