Sarmale cu carne de porc si orez
PrinteazaO reteta delicioasa de sarmale cu carne de porc, varza murata, orez, pasta de tomate, ceapa, cimbru, foi de dafin, sare, piper.
- 1 kg carne de porc
- 4 linguri orez
- 4 linguri pastă de tomate
- 3 cepe mai mari
- 1 lingurita cimbru
- 2 foi de dafin
- 200g sorici sau slănină afumată
- 2 verze murate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea de porc se toacă şi se amestecă cu ceapa dată pe răzătoarea mare, într-un castron.
Se adaugă orezul spălat bine şi scurs, cimbrul, două linguri pastă de tomate, sare şi piper, după gust, şi se amestecă.
Varza se spală, se desfac frunzele, se scot cotoarele,iar foile se taie bucăţi.
Se ia cu lingura din compoziţia de carne, se aşază pe foaia de varză se îndoaie spre interior un capăt al frunzei, se rulează strâns apoi cu degetul se introduce şi celălalt capăt al frunzei.
Se toacă varza, se aşază pe fundul oalei în care se fierb sarmalele şi se pune şoriciul sau slănina afumată.
Se aşază sarmalele în straturi şi foile de dafin.
Deasupra se pune varză tocată şi două linguri pastă de tomate, diluată cu apă.
Se acoperă sarmalele cu apă şi se pun la fiert pentru 30 de minute, după care se introduc la cuptor pentru o oră jumătate.
Sarmale cu carne de porc
Pofta buna!
Asa da, astea sunt sarmalele, nu alea cu oua, ceapa prajita, orez fiert inainte…nu stiu cum sa fac, dar as pune reteta pe toate site-urile de bucatarie care bat campii!!! Numai bine si sarbatori fericite!Cornelia Cristea