Sarmale cu carne de porc, vita si pasare
PrinteazaSarmale cu carne de porc, vita si pasare din: carne de porc, carne de vita, carne de pasare, varza murata, ceapa, orez, oua, sare, piper, suc de rosii, cimbru, sunculita, marar, patrunjel.
- 500 g carne de porc
- 500 g carne de vita
- 500 g carne de pasare
- 2-3 capatani de varza murata
- 2-3 cepe
- 6 linguri de orez
- 2 oua
- sare
- piper
- suc de rosii
- cimbru
- 15-20 de felioare mici de sunculita
- marar
- patrunjel
Mod de preparare:
Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei, iar când se rumeneşte, adaugi orezul spălat şi zarzavatul tăiat mărunt. Laşi să se răcească. Separat, toci carnea şi o pui în vase diferite. Compoziţia cu ceapă o împărţi în 3 părţi şi o adaugi peste carnea tocată, lei 2 ouă, le baţi cu puţină sare şi răstorni câte puţin în fiecare vas cu compoziţie.
Adaugi sare şi piper după gust. Desfaci varza în foi, o tai de la cotor şi o speli în două ape pentru a nu fi prea acră. După ce ai pregătit foile de varză, înfăşori sărmăluţele (potrivite ca mărime) din fiecare fel de carne.
Pe urmă iei 3 sarmale, câte una din fiecare fel de carne, pui printre sărmăluţe felioare de şunculiţă şi le înfăşori într-o frunză mare de varză. Poţi pune şi câte 4-5 sărmăluţe, apoi le aşezi într-o oală, pe fundul căreia ai aşezat frunze de varză tăiate solzişori.
Pui apă cât să le acopere, adaugi puţin suc de roşii şi o crenguţă de cimbru. Sunt delicioase.
Sarmale cu carne de porc, vita si pasare
Pofta buna!