Sarmale cu carne de porc

Printeaza

Sarmale cu carne de porc din: varza, sare, carne de porc, ceapa, pesmet, patrunjel, mustar, ou, ceapa verde, usturoi, piper si unt

Ingrediente:

  • 1 capatana varza alba
  • sare
  • 600 g carne de porc tocata
  • 1 ceapa
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri mustar iute
  • 1 ou
  • 2 linguri rondele de ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • piper macinat
  • unt pentru uns forma

 

Mod de preparare Sarmale cu carne de porc:

Se curăţă varza şi se fierbe cca 6 min. în apă clocotită cu sare. Se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.

Se desfac foile şi se lasă să se usuce pe un prosop de bucătărie.

Se netezesc apoi cotoarele, eventual se presează puţin cu instrumentul de bătut şniţele.

Intr-un castron se amesteca canea tocata cu oul, pesmet, mustar, usturoi tocat si restul de ingrediente.

Se amestecă foarte bine, până se obţine o pastă omogenă; se lasă să se odihnească puţin. Se tapetează forma de sufleu cu hârtie de copt şi se unge cu unt.

In castron se repartizează frunzele mari de varză astfel încât frunzele să se suprapună parţial şi să atârne dincolo de marginea castronului.

Se aşază peste foi jumătate din cantitatea de carne; deasupra se repartizează restul de foi de varză; se acoperă cu restul de compoziţie de carne şi se pliază foile de varză spre interior.

Forma de sufleu se aşază într-o oală cu apă (până la jumătate).

Se aşază în cuptor şi se coace; apoi se scoate şi se lasă să se odihnească 5-10 min., apoi se taie felii.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Eu in sarmale pun amestec, ies mult mai gustoase

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.