Sarmale cu carne de rata si oregano
PrinteazaSarmale cu carne de rata si oregano din: piept de raţă, arpacaş, ceapa, bulion, varza murata, sare, piper, oregano, foi de dafin, cimbru, untura.
Ingrediente:
- 1 piept de raţă (500 g)
- 2 linguri arpacaş
- 1 ceapă
- 2 linguri bulion
- 1 varză murată
- sare
- piper
- oregano
- foi de dafin
- cimbru
- 2 linguri untură
Mod de preparare:
Ceapa şi pieptul de raţă (fără piele) le treci prin maşina de tocat carne. Adaugi arpacaşul ales şi spălat, sare, piper, cimbru, oregano.
Infăşori uşor sarmalele în foi de varză. Toci varza rămasă, o pui într-o cratiţă, dar nu înainte de a unge cratiţa cu untură.
Adaugi bulionul. Aşfezi sarmalele una lângă cealaltă. Torni apă cât să se acopere şi le pui la fiert la foc mic, timp de 2 ore.
Dacă apa scade, mai adaugi apă clocotită.
Sarmale cu carne de rata si oregano
Pofta buna!