Sarmale cu carne tocata si slanina 

Printeaza

Sarmale cu carne tocata si slanina din: varza, carne tocata, ceapa, bulion, ulei, cimbru, slanina, sare, piper.

Ingrediente:Sarmale cu carne tocata si slanina 

  • o varză murata
  • un kg carne tocată
  • 150 g orez
  • 2 cepe
  • 2 linguri bulion
  • 2 linguri ulei
  • o linguriţă cimbru
  • sare
  • piper
  • o bucată slănină afumată
  • 2 linguri bulion
  • foi de dafin
  • cimbru
  • boabe de piper

 

Mod de preparare:

Se taie cotoarele verzei şi se porţionează fiecare foaie pentru sarmalele.

Ceapa tocată se căleşte în ulei, se adaugă orezul şi bulionul şi se lasă 5 minute pe foc.

Se dă deoparte şi se pune peste carne. Se adaugă cimbru, sare, piper şi se frământă.

Se împăturesc sarmalele şi se aşază în vasul în care s-a pus un prim strat din cotoare tocate.

Se pun felii de slănină printre sarmale, cimbru, foi de dafin, boabe de piper, se toarnă bulionul desfăcut cu apă cât să acopere sarmalele.

Se aşază un strat de varză tocată, se pune capac şi se fierb 3 ore la cuptor la foc mic.

Se servesc cu mamaliguta si ardei iute.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Sarmale cu carne de vanat (mistret)

Sarmale cu carne de vanat

Sarmale cu carne de vanat din: carne de mistret, orez, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper, suc de rosii, vin, varza. Ingrediente: 2 kg carne de mistreţ 1 ceaşcă mare cu orez 2 cepe I ceaşcă mare cu ulei 2 linguri cu cimbru mărunţii sare piper măcinat 1 cană cu suc de roşii 1 cană cu […]

 

Sarmale cu carne de curcan

Sarmale cu carne de curcan

Sarmale cu carne de curcan din: carne de curcan, varza murata, ceapa, praz, oua, orez, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 varză murată 700 g carne de curcan, tocată 3 cepe 1 fir de praz 2 ouă 100 g orez 100 ml pastă de tomate 300 ml suc de roşii sare piper 5 linguri ulei […]

 

Sarmale de stevie

Sarmale cu carne de gasca si orez 

Sarmale cu carne de gasca si orez din: piept de gasca, hrean, orez, ceapa, ardei, bulion. Ingrediente: 500 g piept de gâscă tocat 25 frunze de hrean 50 g orez 1 ceapă 1 morcov 1 ardei capia copt cimbru 2-3 linguri de bulion 2 linguri de ulei piper foi de dafin   Mod de preparare: Se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.