Sarmale cu caşcaval, fără orez
PrinteazaSarmale cu caşcaval, fără orez din: carne tocata, cascaval, ulei, rosii, bulion, varza acra, morcov, ceapa, oua, mirodenii, boia dulce, piper, coriandru, verdeata si sare.
- 500 g carne tocata amestec porc si vita (in cantitati egale)
- 250 g cascaval ras
- 100 ml ulei
- 5 rosii
- bulion
- frunze de varza acra
- morcov
- 2-3 cepe
- 2-3 oua
- mirodenii
- boia dulce
- piper alb
- coriandru
- verdeata
- sare
Mod de preparare:
Pregăteşti frunzele de varză: le opăreşti sau le înmoi puţin în apă. Toci cotoarele mărunt şi le pui pe fundul vasului de lut peste beţe de mărar şi de cimbru. Pregăteşti umplutura din carne, ceapă tocată, morcovi daţi pe râzătoare, mirodenii, verdeaţă, caşcaval ras.
Rulezi sarmalele cu compoziţia rezultată şi le pui în rânduri în oala de lut. Printre straturi, asezi rondele de rosii, crengute de busuioc si de cimbru. Trebuie sa alternezi straturile, iar ultimul strat sa fie de rondele de rosii si varza tocata.
Amesteci pasta de tomate cu apă şi cu 100 ml ulei şi răstorni amestecul peste sarmale. Pui vasul pe foc mic timp de 20 de minute şi apoi la cuptor pentru 2 ore, până se înmoaie bine varza. Serveşti sarmalele calde cu smântână şi cu verdeaţă.
Sarmale cu caşcaval, fără orez
Pofta buna!