Sarmale cu ciuperci si boia
PrinteazaSarmale cu ciuperci si boia din: frunze de viţă din saramură, orez, ciuperci, ceapa, concentrat de legume, boia dulce, pastă de roşii, sare, piper, ulei, patrunjel.
Ingrediente:
- 25 frunze de viţă din saramură
- 1 cană de orez
- 500 g ciuperci
- 1 ceapă
- 1/2 linguriţă de concentrat de legume
- 1/2 linguriţă de boia dulce
- 1 lingură de pastă de roşii
- sare
- piper
- 50 ml ulei
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o la foc mic împreună cu orezul spălat.
Adaugă ciupercile tăiate şi lasă-le pe foc vreo două minute.
Ia de pe foc şi adaugă boiaua, puţină sare, piper, pătrunjelul tocat, pasta de roşii, 1/2 cană cu apă şi amestecă bine toate ingredientele.
Spală frunzele de viţă şi umple-le cu câte o lingură din compoziţia de orez şi ciuperci.
Fierbe-le 45-50 de minute. Adaugă bulion dacă preferi sarmalele mai acrişoare.
Sarmale cu ciuperci si boia
Pofta buna!
Bune rau sarmalele