Sarmale cu ciuperci, capere, si cimbru
PrinteazaSarmale cu ciuperci, capere, si cimbru din: verze dulci, orez, ceapa, morcovi, capere, ciuperci, ulei, roşii, cimbru, ienibahar, foi de dafin.
Ingrediente:
- 2-3 verze dulci
- 300 g orez
- 500 g ceapă
- 4-5 morcovi
- 100 g capere
- 500 g ciuperci
- 100 ml ulei
- 5-6 roşii
- cimbru
- ienibahar
- foi de dafin
Mod de preparare:
Speli varza, îi tai cotorul şi nervurile şi o desfaci în foi, pe care le opăreşti şi le pregăteşti pentru a împacheta umplutura.
Alegi orezul şi îl speli. Cureţi morcovii, ciupercile şi ceapa. Razi fin morcovii. Toci mărunt ceapa şi ciupercile. Tai în fâşii miezul verzelor, iar roşiile în felii.
Căleşti în ulei ceapa, apoi adaugi ciupercile, morcovii şi puţină apă şi continui să le înăbuşi până se înmoaie şi scad.
Stingi focul şi încorporezi în umplutură orezul şi caperele scurse, cimbru şi ienibahar după gust.
Impachetezi sărmăluţele şi le aşezi în cratiţă pe un strat de varză tocată, cu foi de dafin, cimbru şi felii de roşii printre ele.
Torni borşul diluat cu apă cât să le acopere şi fierbi sarmalele la foc mic, timp de aproximativ o oră, după care le rumeneşti în cuptorul preîncălzit, pentru 15 minute.
Sarmale cu ciuperci, capere, si cimbru
Pofta buna!