Sarmale cu ciuperci
PrinteazaSarmale cu ciuperci din: frunze de vita, orez, ciuperci, ceapa, concentrat de legume, boia dulce, pasta de rosii, sare, piper, ulei si patrunjel.
- 25 frunze de vita din saramura
- 1 cana orez
- 500 g ciuperci
- 1 ceapa
- 1/2 lingurita concentrat de legume
- 1/2 boia dulce
- 1 lingura pasta de rosii
- putina sare
- piper
- 50 ml ulei
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Tai ceapa mărunt şi, împreună cu orezul spălat, o pui într-un castron la călit în ulei, la foc mic. Adaugi şi ciupercile tăiate mărunt şi mai laşi totul timp de 2 minute pe foc.
Tragi castronul de pe foc, adaugi boiaua, sare, piper, pătrunjelul tăiat mărunt, pasta de roşii, 1/2 cană cu apă şi amesteci bine toate ingredientele.
Speli frunzele de viţă care au stat în saramură şi le umpli cu compoziţia din castron, formând sarmalele. Le pui la fiert circa 45-50 de minute. Mai poţi adăuga bulion dacă le preferi mai acre.
Sarmale cu ciuperci
Pofta buna!
Am facut si eu o data si au iesit delicioase