Sarmale clasice in foi de varza murata

Printeaza

Sarmale clasice in foi de varza murata din: varza, carne tocata, orez, morcovi, ceapa, patrunjel, sare, piper, ulei, vin, bulion, coaste de porc afumate.

Ingrediente:Sarmale clasice in foi de varza murata

  • 2 verze murate
  • 500 g carne de porc, tocată
  • 500 g carne de vită, tocată
  • 200 g orez
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă mare
  • pătrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
  • 500 ml vin alb sec
  • 3-4 linguri bulion, opţional
  • 3-4 coaste de porc afumate

 

Mod de preparare:

Ţii verzele la desărat, apoi alegi foile între gi, iar pe celelalte le tai fideluţă. Alegi orezul şi îl speli, tai ceapa mărunt, iar morcovii îi dai prin râzătoare, încingi uleiul, adaugi ceapa şi o laşi puţin să se înmoaie. Pui morcovii şi laşi legumele la înăbuşit, apoi adaugi orezul spălat.

Le căleşti până când se umflă orezul, pui sare şi piper, după gust.

Combini cele două tipuri de carne tocată, condimentezi, dacă e cazul, cu sare şi piper, adaugi amestecul de legume călite şi pătrunjelul tocat şi omogenizezi.

Umpli foile de varză cu această compoziţie şi le rulezi. Aranjezi pe fundul vasului câteva frunze şi un strat de varză tocată. Aşezi sarmalele una lângă alta, în straturi, aşezi coastele printre ele, torni vinul si, dacă vrei, 3-4 linguri de bulion.

Le fierbi 2 ore, apoi le dai la cuptor până se rumenesc frumos. Le serveşti calde, dacă vrei, cu mămăligă şi smântână.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.