Sarmale coapte in dovleac
PrinteazaSarmale coapte in dovleac din: orez, ciuperci, morcovi, ceapa, ulei, varza murata, piper, sare, nuci, stafide, patrunjel, suc de rosii, vin, dovleac.
- 1 cană orez
- 500 g ciuperci
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 3 linguri ulei
- 1 varză murată
- piper
- sare
- 1 mână de nuci măcinate
- 1 mână de stafide
- 1 legătură pătrunjel
- 500 g suc de roşii
- 1 cană cu vin
- 5 kg dovleac
Mod de preparare:
Tăiem capacul bostanului şi înlăturăm seminţele. Ciupercile şi ceapa se dau prin maşina de tocat până se obţine o pastă mai groasă.
Se rade morcovul, peste el, se adaugă uleiul şi sarea şi îl lăsăm pe foc spre a fi înăbuşit.
Peste morcov, adăugăm orezul şi puţină apă. După ce orezul este fiert, se adaugă amestecul format din ciuperci şi ceapă, cu nuca, stafidele şi pătrunjelul. împăturim sarmalele, le aşezăm într-o oală şi le lăsăm la fiert până ce sarmalele devin potolite.
Dupa ce au dat în clocot de câteva ori, le aşezăm în dovleac pe varză luată din oală şi adăugăm peste ele cana cu vin şi sucul de roşii.
Le lăsăm la cuptor la foc mic, până ce dovleacul devine caramelizat pe margini.
Pofta buna!
Bune sarmalele astea?