Sarmale cu costita
PrinteazaSarmale cu costita din: carne de porc, varza murata, orez, ceapa, costita, vin, bulion, boia dulce, foi de dafin, piper, cimbru, ulei si sare.
- 1 kg carne tocata de porc
- 2 verze murate
- 1 ceasca de orez
- 1 ceapa
- 500 g costita
- 500 ml vin alb
- 3 linguri cu bulion
- 1 lingurita cu boia dulce
- foi de dafin
- piper negru boabe
- cimbru
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Toacă mărunt ceapa şi pune-o la călit în ulei încins. Când a devenit sticloasă, adaugă orezul spălat în câteva ape şi continuă călirea. Pune o lingură cu bulion, o linguriţă cu boia dulce, sare, omogenizează şi dă la rece.
Spală verzele şi desfă-le în foi. Cotoarele şi miezul toacă-le mărunt. Taie costiţa în bucăţele, dă carnea jos de pe oase şi tai-o în bucăţi mici. Când amestecul de orez şi ceapă s-a răcit, adaugă carnea şi omogenizează compoziţia. Umple fiecare foaie cu o lingură de amestec de carne şi orez şi o bucăţică de costiţă.
Pune pe fundul unei cratiţe un strat de varză tocată, apoi sarmale şi bucăţile de costiţă rămase, dar şi oasele, presară cimbru, boabe de piper, câteva foi de dafin, iar la sfârşit, un alt strat de varză tocată. Toarnă vinul şi restul de bulion. Pune la fiert, completând din când în când cu apă. După vreo oră şi ceva, dă vasul la cuptor (fără capac) pentru 20 de minute.
Sarmale cu costita
Pofta buna!
Arata extraordinar sarmalele astea cu costita