Sarmale cu afumatura in varza acra (Porumbi)
PrinteazaSarmale cu afumatura in varza acra din: carne de porc, slanina afumata, orez, ceapa, untura, morcovi, suc de rosii, boia, sare, piper, varza murata, costita afumata, carnat afumat.
- 1/2 kg carne de porc tocata
- 200 g slanina afumata, taiata marunt
- 1/4 kg orez
- 4 cepe mari
- 1 lingura untura
- 2 morcovi rasi
- 100 ml suc de rosii
- boia
- sare
- piper
- 1 capatana de varza murata, oparita bine
- 1/4 costita afumata
- 1/4 carnat afumat
Mod de preparare:
Pui într-o tigaie, la prăjit în untură, slănina tăiată mărunt, adaugi ceapa tocată şi morcovul ras şi laşi pe foc până se călesc, apoi adaugi orezul pe care îl laşi câteva minute la rumenit. Stingi cu suc de roşii, tragi deoparte de pe foc prăjeala şi adaugi carnea, piper din belşug şi boia după gust.
Amesteci bine compoziţia şi pregăteşti frunzele de varză pe care le-ai opărit înainte.
Rulezi sarmalele – încerci să le faci subţiri cât degetul, apoi le aşezi în oală astfel: primul rând este format din cârnaţi şi costiţă, apoi sărmăluţele, printre care pui cârnaţi şi costiţă.
Adaugi apă până acoperi sarmalele, condimente şi acoperi cu o farfurie pe care o aşezi invers peste oală (oalele de lut sunt cele mai potrivite). Fierbi sarmalele până când cele de deasupra sunt gata.
Sarmale cu afumatura in varza acra
Pofta buna!
Sunt bune sarmalele astea
Eu o fac altfel