Sarmale cu carne de gaina
PrinteazaSarmale cu carne de gaina din: gaina, ceapa, sos, malai, oua, smantana, foi de vita, unt.
- 1,2 kg de găină
- 1 ceapă
- 3 linguri cu sos alb
- 250 g mălai
- 5 ouă
- 50 foi de viţă
- 200 g smântână
- 40 g unt
Mod de preparare:
Puneţi carnea la fiert în apă fierbinte cât să acopere bucăţile, adăugaţi 1 ceapă întreagă şi sare.
Când carnea se desface de pe oase, curăţaţi-o de pe acestea, tăiaţi-o în cuburi mici, combinaţi-o cu sosul alb, sare şi ouă.
Separat pregătiţi o mămăligă şi, când s-a răcit puţin, combinaţi-o cu 2 ouă crude. Opăriţi foile de viţă şi aşezaţi-le pe planşetă.
Puneţi câte o linguriţă cu tocătură şi o linguriţă de mămăliguţă (pe aceeaşi foaie). împăturiţi-le, puneţi-le în cratiţă şi fierbeţi-le cu supă şi 50 g unt.
Daţi apoi vasul la cuptor şir când sarmalele au scăzut, puneţi-le pe un platou adânc. Aduceţi-le la masă şi serviţi-le cu smântână din sosieră.
Pofta buna!