Sarmale cu carne de gasca si orez
PrinteazaSarmale cu carne de gasca si orez din: piept de gasca, hrean, orez, ceapa, ardei, bulion.
- 500 g piept de gâscă tocat
- 25 frunze de hrean
- 50 g orez
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ardei capia copt
- cimbru
- 2-3 linguri de bulion
- 2 linguri de ulei
- piper
- foi de dafin
Mod de preparare:
Se spală şi se taie la dimensiunea potrivită frunzele de hrean, apoi se opăresc în apă clocotită. Se rade morcovul, se toacă ceapa, apoi se călesc în ulei.
Se adaugă orezul spălat, pieptul de gâscă şi ardeiul copt tocat, sare, piper, cimbru uscat.
Din această compoziţie se rulează sarmalele. Se aşază pe fundul unei cratiţe cu pereţi mai groşi, se toarnă pastă de roşii amestecată cu apă, cât să le acopere.
Se pun deasupra foi de dafin şi se fierb sărmăluţele la foc mic. Când sunt fierte şi sosul a scăzut, se servesc cu smântână şi ardei iute.
Pofta buna!