Sarmale cu carne de porc si piure
PrinteazaSarmale cu carne de porc si piure din: carne tocata de porc, varza, bacon, ceapa, orez, ou, rosii, ulei, sare, piper, oregano, patrunjel.
- 500-700 g carne tocata de porc
- 1 varza mica (diametru in jur de 20 cm)
- 250 g bacon feliat
- 1 ceapa alba
- 1/2 cana cu orez
- 1 ou
- 2 cutii cu rosii
- ulei
- 1 lingurita cu sare
- piper
- oregano
- patrunjel
Mod de preparare:
Pune într-un bol carnea, ceapa tocată, orezul, oul, sarea şi piperul. Fierbe varza întreagă în apă cu sare. Scoate-o când s-a înmuiat. Desfă frunzele şi pune-le la scurs într-o sită. Toacă mărunt restul de varză. Adaugă trei sferturi peste compoziţia de carne şi amestecă. Potriveşte gustul de sare, piper şi condimente.
Pune din amestec pe fiecare frunză şi rulează, înfăşoară fiecare sarma în 1-2 felii de bacon. încinge ulei într-o oală termorezistentă şi aşază sarmalele. Lasă-le câteva minute să se aurească. Adaugă restul de varză tocată şi roşiile.
Ţine la foc acoperit zece minute. Dă la cuptor aproximativ două ore. Serveşte cu piure de cartofi.
Sarmale cu carne de porc si piure
Pofta buna!