Sarmale cu carne de vita
PrinteazaSarmale cu carne de vita din: carne de vita, ceapa, varza acra, rosii, orez, piper, costiţă afumată, marar, cimbru, smantana, malai.
- 1 kg carne de vita
- 2 cepe
- 2,5 kg varză acră
- 100 g untură
- 2 linguri pastă de roşii
- 60 g orez
- piper
- 200 g costiţă afumată
- mărar
- cimbru
- 200 g smântână
- 300 g mălai
Mod de lucru:
Alegeţi foile de varză pentru sarmale iar pe celelalte tocaţi-le cât mai mărunt. Tocaţi carnea împreună cu ceapa, combinaţi-o cu orezul, adăugaţi foarte puţină sare şi piper măcinat. Puneţi, de asemenea, 1 lingură de ulei, mărar tocat şi omogenizaţi bine amestecul.
Pregătiţi sarmalele, având grijă să puneţi pe fundul vasului un strat de varză tocată şi felii subţiri de costiţă afumată. Dezlegaţi pasta de roşii cu apă caldă şi puneţi printre sarmale 1 linguriţă boabe de piper.
Acoperiţi sarmalele ou puţină zeamă de varză, pastă dezlegată şi puneţi preparatul la fiert pe foc domol. După 2-3 ore, sarmalele (în care aţi mai adăugat apă), sunt fierte.
Puneţi vasul la cuptor în ultimele 10-15 minute.
Separat pregătiţi o mămăliguţă; sarmalele pot fi servite cu adaos de smântână.
Pofta buna!