Sarmale cu carne
PrinteazaSarmale cu carne din: carne, varza, orez, bulion, untura.
- 500 g carne
- 1 varza marisoara
- 1 ceasca orez
- 3 cepe
- 2 linguri bulion de rosii
- 2 linguri untura
Mod de preparare:
Se ia carne amestecata de porc si de vaca. Se da carnea prin masina de tocat, se adauga orez ales si spalat, ceapa tocata marunt si usor rumenita in untura, sare si piper.
Se aleg frunze intregi de varza acra (daca sarmalele sint de varza dulce, frunzele se oparesc in apa clocotita, se scot si se racesc), se intind pe masa, se scot cu grija partile groase ale frunzelor si se taie daca sant prea mari.
Se pune tocatura, se infasoara sarmalele si se asaza in cratita in care s-a pus un strat de varza taiata subtire.
Se acopera sarmalele cu varza taiata si se toarna deasupra bulion de rosii, pahar de apa, 2 linguri untura si se lasa sa fiarba inabusit, acoperit cu capac, la foc mic timp de 1 1/2 – 2 ore.
La sfirsit se pun in cuptor pentru ca sa se rumeneasca frumos.
Pofta buna!