Sarmale cu ciuperci si carne
PrinteazaSarmale cu ciuperci si carne din: varza murata, ciuperci, carne tocata, orez, ceapa, sare, piper, boia, marar, foi de dafin, bulion, kaizer, smantana.
- 1 varză mare murată
- 1 cutie (400 g) felii de ciuperci în saramură
- 500 g carne tocată amestec de vită si porc
- 100 g orez
- 4 cepe
- 1 linguriţă piper
- sare
- boia dulce
- ulei
- mărar
- 2-3 foi de dafin
- câte 2-3 linguri bulion de tomate şi pastă de ardei
- 10 felii kaizer
- smântână pentru servit
Mod de preparare:
In 2-3 linguri cu ulei încins, căleşti ceapa tăiată mărunt, apoi adaugi orezul spălat şi le căleşti împreună câteva minute. Amesteci carnea, ciupercile mărunţite, ceapa şi orezul, mărarul tocat, sare, boia şi piper.
Speli cu apă rece varza şi pregăteşti foi. Impachetezi în foi compoziţie şi formezi sarmale.
Pui într-un vas de lut fire de mărar, foi de dafin, varză tocată şi deasupra sarmalele.
Torni apă şi fierbi sarmalele în vasul acoperit, la cuptor. După 1/2 oră, adaugi pasta de ardei şi bulionul diluate cu apă.
Acoperi vasul cu capac şi introduci din nou vasul în cuptor.
Când sunt aproape fierte, pui feliile de kaizer şi mai laşi sarmalele fără capac, în cuptor. Le serveşti cu mămăligută si smântână.
Sarmale cu ciuperci si carne
Pofta buna!