Sarmale cu legume
PrinteazaSarmale cu legume din: varza murata, ceapa, morcovi, praz, telina, ulei, ardei gras, bulion, orez, vin, ulei, sare.
- frunzele de la o varză murată
- 3 cepe
- 4 morcovi
- fir de praz
- 1 tijă de ţelină olandeză
- 1 ceaşcă de ulei
- 1 ardei gras roşu
- 1 linguriţă cu bulion
- 4 linguri cu orez
- 1 pahar cu vin
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Desfă varza şi taie frunzele cât o palmă. Pune toate frunzele într-un vas cu apă şi lasă-le 10-15 minute la desărat.
Toacă ceapa solzişori şi căleşte-o în ulei încins, adaugă doi morcovi daţi pe răzătoarea mică, ardeiul gras tăiat şi el mărunt. Când toate legumele sunt călite, adaugă bulionul, orezul şi puţină apă. Dă totul în două clocote, stinge focul şi potriveşte de sare.
Când umplutura s-a răcorit, pune o lingură pe fiecare frunză şi înfăşoară sarmalele.
Intr-o tavă unsă cu puţin ulei, aranjează sarmalele, iar printre ele, pune morcovii rămaşi, tija de ţelină şi prazul tăiate cubuleţe. Stropeşte cu puţin ulei şi adaugă vinul, dar şi apă, ca zeama să ajungă la jumătatea sarmalelor.
Acoperă cu un capac sau cu o folie de aluminiu şi dă la cuptor pentru 50-60 de minute, la foc mediu, la capacul şi mai lasă 5-10 minute, ca să se rumenească frumos.
Sarmale cu legume
Pofta buna!