Sarmale cu miez de nuca si scortisoara
PrinteazaSarmale cu miez de nuca si scortisoara
- 1 varză proaspătă
- 300 g ceapă
- 200 g orez
- 300 g miez de nucă măcinat
- 100 g morcovi raşi
- 500 ml suc de roşii
- 150 ml ulei
- 4 mere rase
- 50 g stafide
- 1 linguriţă scorţişoară
- sare
- piper
Mod de preparare:
Desfaci foile de varză, le cureţi de partea fibroasă şi le fierbi 10 minute în apă sărată. Speli orezul şi îl fierbi în aceeaşi apă. Toci ceapa mărunt, o căleşti şi adaugi morcovii, merele, stafidele şi condimentele.
Când s-au călit bine, stingi cu apă şi iei de pe foc. Amesteci cu orezul. Infierbânţi jumătate din sucul de roşii şi opăreşti nuca, apoi o torni peste orez. Formezi sărmăluţele, pe care le aşezi în cratiţă peste un strat de varză tocată fideluţă.
Torni sucul de roşii rămas şi completezi cu apă dacă mai este nevoie, cât să le acopere. Le fierbi acoperite, la foc mic, 30 de minute.
Pofta buna!