Sarmale cu miez de nuca si scortisoara

Printeaza

Sarmale cu miez de nuca si scortisoara

Ingrediente:Sarmale cu miez de nuca si scortisoara

  • 1 varză proaspătă
  • 300 g ceapă
  • 200 g orez
  • 300 g miez de nucă măcinat
  • 100 g morcovi raşi
  • 500 ml suc de roşii
  • 150 ml ulei
  • 4 mere rase
  • 50 g stafide
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Desfaci foile de varză, le cureţi de partea fibroasă şi le fierbi 10 minute în apă sărată. Speli orezul şi îl fierbi în aceeaşi apă. Toci ceapa mărunt, o căleşti şi adaugi morcovii, merele, stafidele şi condimentele.

Când s-au călit bine, stingi cu apă şi iei de pe foc. Amesteci cu orezul. Infier­bânţi jumătate din sucul de roşii şi opăreşti nuca, apoi o torni peste orez. Formezi sărmăluţele, pe care le aşezi în cratiţă peste un strat de varză tocată fideluţă.

Torni sucul de roşii rămas şi completezi cu apă dacă mai este nevoie, cât să le acopere. Le fierbi acoperite, la foc mic, 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.