Sarmale cu nuci si carne de vita
PrinteazaSarmale cu nuci si carne de vita din: foi de vita, carne de vita, orez, nuca ceapa, condimente, sare, ulei, bulion.
- foi de viţă opărite
- 500 g carne de vită
- o cană de orez
- 200 g nucă
- trei cepe
- condimente după gust (piper, boia dulce, oregano, cimbru, busuioc)
- sare
- ulei
- bulion
Mod de preparare:
Nuca se dă la cuptor până se rumeneşte, apoi se pune într-un şervet curat şi se fărâmă cu o sticlă sau cu făcăleţul.
Ceapa se toacă mărunt şi se rumeneşte în ulei o dată cu orezul bine spălat. Când ceapa îşi schimbă culoarea, se pun mirodeniile şi sarea. Se ia vasul de pe foc şi se lasă la răcit. Se pune nuca în compoziţia de ceapă, mirodenii şi orez. Se ia din compoziţie cu o lingură cantităţi cât să încapă pe foaia de viţă, rulându-se cu grijă.
Se toarnă ulei pe fundul vasului în care vor fierbe sarmalele. Se aranjează un strat de frunze de viţă-de-vie, apoi se aranjează sarmalele. Deasupra lor se aşterne un strat de frunze de viţă. Se pune apă până se acoperă tot şi se aşază vasul pe aragaz, la foc potrivit.
Sarmale cu nuci si carne de vita
Pofta buna!