Sarmale cu orez, nuci si stafide

Printeaza

Sarmale cu orez, nuci si stafide din: orez, telina, ceapa, nuci, stafide, sare, bulion, zahar.

Ingrediente:Sarmale cu orez, nuci si stafide

  • 1/4 kg orez
  • 2 ţeline
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 30-40 nuci tocate
  • 100g stafide
  • sare
  • 2 linguri cu bulion
  • 1 lingură cu zahăr

 

Mod de preparare:

Alegeţi orezul bob cu bob, îl spălaţi în mai multe ape, îl lăsaţi să stea 10 min. cu apă rece. Pregătiţi nucile şi stafidele: curăţaţi nucile de coajă, le tocaţi şi le amestecaţi cu stafidele spălate. Curăţaţi morcovii, ţelinele şi cepele, le treceţi pe răzătoarea mare şi le căliţi în ulei.

Adăugaţi orezul când legumele s-au înmuiat. Săraţi, puneţi peste amestec 1 lingură cu zahăr şi bulionul necesar, omogenizaţi.

Trageţi vasul de pe foc după 10 min, răciţi amestecul (lăsaţi oala într-o oală mai mare cu apă rece) şi adăugaţi nucile şi stafidele. Omogenizaţi iar. Faceţi sarmale în frunze de viţă murate sau îr*foi de ştevie care au stat în apă clocotită 1 min.

Sarmalele acestea le puneţi într-o oală adâncă şi le fierbeţi la foc potrivit 2 ore. Serviţi-le calde sau reci, cu pâine proaspătă sau cu pâine prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.