Sarmale cu orez si ciuperci
PrinteazaSarmale cu orez si ciuperci din: varza, ulei, ceapa, orez, marar, cimbru, ciuperci, bulion, sare, piper, bors.
- 15-20 frunze de varză dulce
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă
- 200 g orez
- 1 lingură mărar, tocat
- 1 linguriţă cimbru
- 200 g ciuperci
- 2 linguri bulion
- sare
- piper
- borş
- 1/2 varză, pentru tocat
Mod de preparare:
Speli bine varza înainte să o opăreşti. Umpli o oală cu apă, pe jumătate, şi o fierbi cu un praf de sare. Când începe să clocotească, aşezi varea.
Desprinzi frunzele cu o furculiţă şi le scoţi pe rând, având gri jă să nu le înmoi prea mult.
Toci ceapa şi o căleşti în ulei. Adaugi ciupercile tăiate în bucăţi mai mari. După 3-5 minute, pui orezul, mărarul, cimbrul şi bulionul diluat cu puţină apă.
Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi până scade zeama. Umpli foile cu această compoziţie. într-o cratiţă, pregăteşti n strat din câteva frunze şi puţină varză dulce tocată.
Aşezi frumos sarmalele, în cercuri, tomi apă şi borş după gust, cât să le acoperi. Dacă vrei, mai adaugi câteva linguri de bulion. Le laşi să fiarbă la foc mic, apoi le dai la cuptor, până se rumenesc.
Verifici din când în când dacă orezul este făcut şi le serveşti calde.
Pofta buna!