Sarmale cu orez si stafide
PrinteazaSarmale cu orez si stafide
Ingrediente:
- varza acra sau dulce
- o cana de orez
- o cana de apa
- 2 cepe
- 50 g stafide
- patrunjel
- marar
- piper macinat
- pasta de tomate
- 1-2 foi de dafin
Mod de preparare:
Pentru aceste sarmale se poate folosi varza acră sau dulce, însă este de preferat cea acră. O cană de orez se pune la umflat cu o cană de apă şi se lasă apoi să fiarbă puţin, amestecând ca să nu se prindă de fundul cratiţei.
Separat se călesc 2 cepe mijlocii, se adaugă peste orezul umflat, se presară 1 linguriţă de Biovegetal, se pun circa 50 g stafide, pătrunjel şi mărar verde tocate şi eventual puţin piper măcinat.
Se fac din acest amestec, în foi de varză, sărmăluţe şi se pun la fiert într-o cratiţă în care s-a presărat varză tocată, pentru ca sarmalele să nu se lipească în timpul fierberii. Se acoperă cu apă, se pun puţină pastă de tomate şi 1-2 foi de dafin şi se fierb la foc mic până când varza este bine fiartă (orezul fierbe mai repede).
Se pot pune şi lă cuptor, iar stafidele se pot înlocui cu succes cu prune uscate şi afumate cărora li s-au scos sâmburii şi care au fost mărunţite.
Sarmale cu orez si stafide ( de post )
Poftă bună!