Sarmale cu orez, stafide si ceapa

Printeaza

Sarmale cu orez, stafide si ceapa

Ingrediente:Sarmale cu orez, stafide si ceapa

  • 1-2 căpăţâni de varză dulce
  • 250 g orez
  • 100 g stafide
  • 200 ml ulei
  • 100 g ceapă
  • 2 legături mărar
  • sare
  • bulion

 

Mod de preparare:

Cureţi varza, o opăreşti şi îndepărtezi nervurile. Tai o ceapă mărunt, o căleşti în 100 ml ulei până devine aurie, după care adaugi orezul, ales, spălat şi scurs de apă.

Laşi să se călească puţin, stingi cu jumătate din cantitatea de bulion şi cu apă clocotită (de două ori mai multă decât orezul), amesteci, adaugi sare şi piper şi laşi cam 30 de minute să fiarbă.

Căleşti în ulei restul de ceapă, pui bulionul şi stingi cu 1/2 I apă, adaugi varză tocată, dai in 2-3 clocote, apoi o parte o aşezi în cratiţa în care vei pune sarmalele.

După ce e gata orezul adaugi stafidele opărite, mărarul tocat, piper şi sare după gust. Amesteci bine, apoi faci sarmalele, le pui în oală, le acoperi cu restul de varză tocată, torni puţină apă şi le fierbi la foc domol.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.