Sarmale cu păsat şi ciuperci
PrinteazaSarmale cu păsat şi ciuperci: varza murata, pasat, ciuperci, orez, ceapa, gogosari, morcov, ulei, cimbru, marar, sare, piper, foi de dafin.
- 2 verze murate (mijlocii)
- 200 g păsat
- 200 g ciuperci
- 100 g orez
- 2 cepe mari
- 2 gogoşari roşii
- 1 morcov
- 200 ml ulei
- 1/2 lingură cimbru
- 1 legătură mărar verde
- sare
- piper
- 1 foaie de dafin
Mod de preparare:
Ceapa, morcovul şi gogoşarii daţi prin maşina de tocat le prăjeşti în ulei. Ciupercile le ţii 20 de minute în apă clocotită, apoi le scoţi şi le scurgi de apă, le dai prin maşina de tocat şi le adaugi peste ceapă, morcov, gogoşari şi le căleşti împreună.
Păsatul şi orezul spălat bine, le amesteci în compoziţie. Cu această compoziţie, condimentată după gust cu sare, cimbru, mărar şi piper, umpli foile de varză acră.
Sărmăluţele au un gust deosebit, dacă adaugi o foaie de dafin la fiert şi le fierbi încet într-o oală de lut, apoi le dai la cuptor. Sunt delicioase, alături de mămăligă şi un ardei iute.
Pofta buna!