Sarmale cu peste in foi de vita
PrinteazaSarmale cu peste in foi de vita din: peste, ceapa, slanina afumata, orez, suc de rosii, faina, dafin, piper, marar, cimbru, foi de vita de vie.
- 1 kg peşte
- 100 g ceapă
- 50 g de slănină afumată
- 100 g orez
- suc de roşii
- 25 g făină
- 1 foaie de dafin
- piper
- mărar
- cimbru
- foi de viţă de vie (congelate sau din saramură)
Mod de preparare:
Cel mai potrivit peşte pentru sarmale ar fi merluciu.
Il cureţi de oase, îl dai prin maşina de tocat împreună cu slănina şi cu ceapa tăiată mărunt (care a fost călită timp de 2 minute cu 2-3 linguri de ulei). La tocătură, adaugi piperul, orezul spălat şi curăţat de impurităţi, făina şi mărarul uscat. Le amesteci pe toate bine apoi faci sărmăluţe în foi de viţă şi le fierbi la foc mic.
La urmă, adaugi şi sucul de roşii. Mai fierbi puţin sarmalele şi le dai la cuptor timp de 15 minute. Când sunt gata, le poţi servi cu smântână.
Sunt foarte delicoase!
Sarmale cu peste in foi de vita
Pofta buna!