Sarmale cu piept de gasca
PrinteazaSarmale cu piept de gasca din: piept de gasca, hrean, orez, ceapa, ardei, bulion, ulei.
- 500 g piept de gâscă tocat
- 25 frunze de hrean fragede
- 50 g orez
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ardei capia copt
- cimbru
- 2-3 linguri de bulion
- 2 linguri de ulei
- piper
- foi de dafin
Mod de preparare:
Se spală şi se taie la dimensiunea potrivită frunzele de hrean (partea dinspre vârf), apoi se opăresc în apă clocotită. Se rade morcovul, se toacă ceapa, apoi se călesc în 2 linguri de ulei.
Se adaugă orezul spălat, pieptul de gâscă şi ardeiul copt tocat, sare, piper, cimbru uscat.
Din această compoziţie se rulează sarmalele. Se aşază pe fundul unei cratiţe cu pereţi mai groşi, se toarnă pastă de roşii amestecată cu apă, cât să le acopere.
Se pun deasupra crenguţe de cimbru uscat şi foi de dafin şi se fierb sărmăluţele la foc mic. Când sunt fierte şi sosul a scăzut îngroşându-se, se servesc cu smântână şi ardei iute.
Pofta buna!