Sarmale cu sfecla
PrinteazaSarmale cu sfecla din: sfecle, varza murata, ceapa, orez, nuca, ulei, bulion, piper, sare.
- 3 sfecle roşii
- 1 varză murată
- 1 ceaşcă orez
- 2 cepe
- 1 cană nucă măcinată
- 1 ceaşcă ulei
- 1 ceaşcă bulion
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Decojeşti sfecla şi o dai pe răzătoarea mare. Toci mărunt ceapa curăţată şi o pui peste sfeclă. Adaugi orezul spălat şi scurs, nuca măcinată, sare şi piper după gust. Amesteci ingredientele şi umpli frunzele de varză murată.
Tai fideluţă varza rămasă. Pui un strat în oala în care vei fierbe preparatul, apoi aşezi sarmalele şi le separi prin straturi fine de varză. Torni apă cât să le acopere şi introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 30 de minute, apoi la foc mic, pentru alte 2 ore.
Ai grijă să completezi cu varză, iar când sarmalele sunt aproape fierte.le stropeşti cu bulionul diluat cu apă călduţă şi cu uleiul şi continui coacerea până prind deasupra o crustă aurie, apetisantă.
Pofta buna!