Sarmale cu stafide si marar
PrinteazaSarmale cu stafide si marar din: varza murata, rosii, bulion, stafide, orez, ceapa, ulei, marar, sare, piper.
- 1 kg varza murata
- 500 g rosii
- 4 linguri bulion
- 100 g stafide
- 1 cana cu orez
- 2 cepe
- 4 linguri de ulei
- 1 legatura de marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pun stafidele la înmuiat în apă rece, se scurg şi se dau prin maşina de tocat.
Se ţine şi varza la desărat, schimbând de câteva ori apa. Se scurge bine, se curăţă de cotoare şi se desface în foi. Cele mai mari se păstrează pentru sarmale, iar celelalte se toacă julien.
Se curăţă şi se spală ceapa, se toacă mărunt şi se căleşte, apoi se adaugă orezul, ales, spălat şi scurs. Când acesta începe să se îngălbenească, se stinge cu 3 linguri de bulion dizolvat în puţină apă, se adaugă stafidele, sare şi piper, continuând fierberea încă 10 minute, pe foc moale.
Se umplu foile de varză cu această compoziţie, se rulează şi se aşază în cratiţă, deasupra unui strat de varză tocată. Peste ele se pune restul de varză tocată, roşiile, curăţate, spălate şi tăiate în felii şi mărarul tocat.
Se toarnă apă cât să le acopere, se adaugă restul de bulion şi se dă la cuptor, la foc moderat.
Pofta buna!