Sarmale cu urdă in frunze de stevie
PrinteazaSarmale cu urdă in frunze de stevie
- 400-500 g urdă
- 1 ceaşcă orez
- 3 legături ceapă verde
- 3-4 legături ştevie
- 1 ou
- 1 cană borş
- 1 legătură mărar
- 2-3 lingui pastă de tomate
- condiment
- 1 lingură făină
- ulei
Mod de preparare:
Speli orezul şi-l laşi la înmuiat pentru 15 minute. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti puţin în ulei, adaugi orezul înmuiat şi scurs bine, mai laşi puţin pe foc, apoi le dai deoparte.
Separat, pui la fiert într-o cratiţă 3 ceşti cu apă şi 1 linguriţă de condiment şi când dă în clocot, adaugi supa obţinută peste orezul şi ceapa căite. Pui din nou la fiert şi când orezul s-a fiert îl laşi să se răcească.
Il amesteci cu urdă, pui oui şi mărarul tocat şi potriveşti gustul de sare. Pui apoi borşul a fiert cu 1 l de apă. Cureţi şi speli bine ştevia, o opăreşti cu apa amestecata cu borşul, o scurgi (dar nu arunci zeama rămasă) şi înfăşori sarmalele.
Le aşezi într-o cratiţă, le acoperi cu 3-4 tunze de ştevie opărite, torni peste ele zeama păstrată şi le pui la fiert. între timp, desfaci făina într-o ceaşcă de apă, o pui la fiert cu pasta de tomate şi după ce ţii sosul pe foc 10 minute, îl adaugi peste sarmalele aproape fierte. Le mai fierbi împreună câteva minute şi sunt gata
Sarmale cu urdă în frunze de stevie
Poftă bună!