Sarmale cu urda si verdeata

Printeaza

Sarmale cu urda si verdeata din: urda, orez, ceapa, marar, stevie, unt, faina, lapte, smantana, bors, sare, piper.

Ingrediente:Sarmale cu urda si verdeata

  • 1 kg urdă proaspătă
  • câteva linguri cu orez
  • 3 legături ceapă verde
  • 3 legături mărar verde
  • 1 kg foi de ştevie
  • 150 g unt
  • 1-2 linguri făină
  • 200 ml lapte dulce
  • 200 ml smântână
  • 1/2 l bors
  • 1 cană suc de roşii
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală şi se opăresc foile de ştevie, apoi se scurg de apă. Urda se dă prin maşina de tocat, se amestecă cu o parte din ceapa verde tocată şi mărarul tocat fin.

Orezul se dă în câteva clocote şi se amestecă cu urda, se sărează şi piperează după gust.

Separat, se căleşte în puţin unt restul de ceapă verde tocată mărunt şi se adaugă la urdă. Cu această compoziţie se formează mici sarmale folosind foile de ştevie şi se aşază într-o cratiţă tapetată cu frunze de ştevie.

Se toarnă peste ele borşul fiert şi răcit şi sucul de roşii şi se pune la fiert.

Din unt, făină şi lapte se prepară un sos alb, care se toarnă peste sărmăluţe, atunci când borşul a scăzut. Se lasă la fiert câteva minute şi cu sosul alb, apoi se opreşte focul.

Sărmăluţele se servesc cu smântână şi cu mămăliguţă caldă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.