Sarmale cu varza dulce si ciuperci
PrinteazaSarmale cu varza dulce si ciuperci
Ingrediente:
- 1/2 kg ciuperci (pot fi de mai multe feluri)
- 1 ceaşcă orez
- 2 cepe mari
- 1 varză dulce (opărită mai întâi cu borş)
- bulion
- ulei
- mărar
- condimente
Mod de preparare:
Tai ciupercile mărunt, alături de ceapă, le rumeneşti în ulei, lăsându-le să fiarbă în zeama lor. Adaugi orezul, mărarul tocat, apă, sărezi, condimentezi şi laşi 20 de minute la foc mic.
Umpli sarmalele şi le fierbi în borş cu bulion, la foc mic, cam două ore. Dacă foloseşti varză murată, nu mai fierbi sarmalele în borş.
Cei care sunt dornici să guste nişte sărmăluţe deosebite pot adăuga o mână de stafide (înmuiate mai înainte).
Sarmale cu varza dulce si ciuperci
Pofta buna!