Sarmale cu varza dulce si ciuperci

Printeaza

Sarmale cu varza dulce si ciuperciSarmale cu varza dulce si ciuperci

Ingrediente:

  • 1/2 kg ciuperci (pot fi de mai multe feluri)
  • 1 ceaşcă orez
  • 2 cepe mari
  • 1 varză dulce (opărită mai întâi cu borş)
  • bulion
  • ulei
  • mărar
  • condimente

 

Mod de preparare:

Tai ciupercile mărunt, alături de ceapă, le rumeneşti în ulei, lăsându-le să fiarbă în zeama lor. Adaugi orezul, mărarul tocat, apă, sărezi, condimentezi şi laşi 20 de minute la foc mic.

Umpli sarmalele şi le fierbi în borş cu bulion, la foc mic, cam două ore. Dacă foloseşti varză murată, nu mai fierbi sarmalele în borş.

Cei care sunt dornici să guste nişte sărmăluţe deosebite pot adăuga o mână de stafide (înmuiate mai înainte).

Sarmale cu varza dulce si ciuperci

Sarmale_cu_varza_dulce_si_ciuperci.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.