Sarmale cu verdeturi
PrinteazaSarmale cu verdeturi din: ciuperci, ulei, orez, ceapa, morcovi, oua, bulion, ceapa verde, marar, patrunjel, loboda rosie, condiment din legume, piper, cimbru, sare, frunze de vita de vie.
- 300 g ciuperci
- 100 ml ulei
- 200 g orez
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 oua
- 2 linguri bulion
- cate 1 legatura ceapa verde, marar, patrunjel si loboda rosie
- 1 lingura condiment din legume uscate
- piper
- cimbru
- sare
- 50 frunze de vita de vie proaspete sau din saramura
Mod de preparare:
Cureti si speli legumele si verdeata. Toci marunt ceapa si verdeturile. Dai morcovul pe razatoarea mica. Speli orezul si il scurgi. Cureti ciupercile, le speli si le tai in lamele. Incingi uleiul intr-o cratita si calesti ceapa, iar dupa 2 minute adaugi morcovul si le lasi impreuna pe foc mic, alte 2 minute. Pui bulionul, amesteci si stingi focul.
Amesteci intr-un vas ciupercile, orezul, verdeturile, ouale, legumele calite, condimentul din legume, cimbru, piper si sare dupa gust. Impachetezi cate 1 lingura de amestec in frun-zele de vita-de-vie.
Asezi sarmalele in tuci, pe frunze de vita, acoperi sarmalele cu frunze, torni apa fierbinte, cat sa acopere sarmalele si le fierbi la foc mic, timp de 1 1/2 ore, completand periodic apa care se evapora. Servesti sarmalutele cu mamaliguta si smantana.
Sarmale cu verdeturi
Pofta buna!