Sarmale de legume cu smantana
PrinteazaSarmale de legume cu smantana din: varză dulce, morcovi, orez, ceapă, verdeaţă, ouă, unt, smântână, faină, sare.
- 2 kg varză dulce
- 750 g morcovi
- 150 g orez
- 200 g ceapă
- 2 legături verdeaţă
- 3 ouă
- 100 g unt
- 200 g smântână
- 50 g faină
- sare
Mod de preparare:
Varza fară cotor se opăreşte în apă clocotită cu puţină sare. Se lasă apoi să se răcească şi i se desfac foile. Se rade morcovul crud şi se pune la înăbuşit cu puţină smântână.
Când a fiert pe jumătate, se ad’augă şi orezul opărit şi spălat, ouăle crude, verdeaţa tăiată mărunt, untul şi foarte puţină sare. Se formează apoi sarmalele şi se aşează în cratiţă.
Deasupra se pune sosul făcut din faină dizolvată cu supă de legume şi smântână. Se dau mai întâi în clocot §i apoi la cuptor, cu vasul acoperit.
Pofta buna!