Sarmale de miel cu frunze de stevie

Printeaza

Sarmale de miel cu frunze de stevie din: foi de stevie, smantana, carne macra de miel, slanina, paine, ceapa, orez, untura, sare, piper, marar, cimbru, bulion si bors.

Ingrediente:Retete_1

  • 500 g foi de stevie sau spanac
  • 2 cesti cu smantana grasa
  • 750 g carne macra de miel
  • cateva felii de slanina
  • 1 felie de paine
  • 2 cepe
  • 2 linguri orez
  • 200 g untura
  • sare si piper
  • marar tocat
  • 1 crenguta de cimbru
  • 6 rosii sau 2 linguri de bulion si bors

 

Mod de preparare:

Dai prin maşină carnea, o amesteci cu miezul de la o felie de pâine înmuiată şi stoarsă bine. Separat, prăjeşti în untură ceapa tocată mărunt, iar când în­cepe să se îngălbenească puţin, adaugi orezul ales şi spălat. Prăjeşti uşor şi orezul, îl stingi cu puţină apă, apoi îl amesteci cu carnea.

Pui verdeaţa to­cată mărunt, sare, piper şi 2-3 linguri de apă. Opăreşti frunzele şi faci sar­malele. în cratiţă pui un rând de felii de slănină, aşezi apoi sarmalele, iar printre ele pui felii de roşii. Adaugi untură şi puţină apă şi laşi să fiarbă încet.

Când sunt aproape gata sarmalele, torni 2-3 linguri de borş amestecat cu puţin bulion de roşii. Potriveşti de sare şi le dai pentru jumătate de oră la cuptor. Serveşti sarmalele cu smântână sau iaurt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.