Sarmale de miel cu mentă
PrinteazaSarmale de miel cu mentă din: foi de vita, carne de miel, ceapa, morcovi, orez, supa de carne, frunze de menta, verdeata, lamaie si ulei.
- 25 foi de vita
- 600 g carne de miel
- 2 cepe mari
- 3 morcovi
- 50 g orez
- 200 ml supa de carne sau de legume
- 3-4 frunze de menta
- 1 legatura verdeata
- 1 lamaie
- 100 ml ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Toci carnea, separat toci ceapa şi o căleşti în ulei împreună cu morcovii tăiaţi cubuleţe.
Laşi să se răcească după care amesteci ceapa şi morcovii cu carnea tocată, cu orezul, puţină zeamă de lămâie, sare, piper şi menta tocată.
Opăreşti foile de viţă, pui pe fundul cratiţei un strat de foi, apoi înfăşori în frunze carnea amestecată. Deasupra, torni supă de carne sau de legume şi dai vasul la cuptor să fiarbă, stropind cu zeamă de lămâie.
Când serveşti sarmalele, le ornezi cu frunze de busuioc, pătrunjel şi rondele de lămâie.
Pofta buna!