Sarmale de miel cu mentă

Printeaza

Sarmale de miel cu mentă din: foi de vita, carne de miel, ceapa, morcovi, orez, supa de carne, frunze de menta, verdeata, lamaie si ulei.

Ingrediente:Sarmale_de_miel_cu_menta

  • 25 foi de vita
  • 600 g carne de miel
  • 2 cepe mari
  • 3 morcovi
  • 50 g orez
  • 200 ml supa de carne sau de legume
  • 3-4 frunze de menta
  • 1 legatura verdeata
  • 1 lamaie
  • 100 ml ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Toci carnea, separat toci ceapa şi o căleşti în ulei împreună cu morcovii tăiaţi cubuleţe.

Laşi să se răcească după care amesteci ceapa şi morcovii cu carnea tocată, cu orezul, puţină zeamă de lămâie, sare, pi­per şi menta tocată.

Opăreşti foile de viţă, pui pe fundul cratiţei un strat de foi, apoi înfăşori în frunze carnea ames­tecată. Deasupra, torni supă de carne sau de legu­me şi dai vasul la cuptor să fiarbă, stropind cu zea­mă de lămâie.

Când serveşti sarmalele, le ornezi cu frunze de busuioc, pătrunjel şi rondele de lămâie.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.