Sarmale de miel in prapur
PrinteazaSarmale de miel in prapur din: organe de miel, ceapa, ulei, orez, sare, piper, patrunjel, dafin, prapur, lapte, oua, iaurt.
- 1,5 kg organe de miel (inimă, ficat, plămâni)
- 200 g ceapă
- 50 ml ulei
- 200 g orez
- sare
- piper
- pătrunjel verde
- frunze de dafin
- 600 g prapur de miel
- 500 ml lapte dulce
- 5 ouă
- 50 ml iaurt
Mod de preparare:
Fierbi organele de miel în apă cu sare şi foi de dafin. După ce acestea au fiert, le laşi să se răcească, apoi le dai prin maşina de tocat carne. Cu o jumătate de oră înainte să foloseşti prapurul, îl pui în apă rece.
Orezul îl speli şi îl fierbi, ceapa o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Adaugi peste ceapă organele tocate şi le laşi împreună pe foc, doar puţin. Din această compoziţie, la care adaugi 2 ouă şi orezul fiert, faci un amestec ca pentru sarmale.
Tai prapurul fâşii mai late şi lungi, pentru a putea înfăşură sarmalele în ele. Pe fundul unui vas mai mic, pe care îl ungi cu ulei, pui fâşiile de prapur rămase, peste care aşezi sarmalele. Deasupra sarmalelor pui restul de ouă bătute împreună cu laptele dulce şi dai la cuptor până când scade laptele din vas.
Serveşti sarmalele cu iaurt.
Pofta buna!