Sarmale de porc cu slanina
PrinteazaSarmale de porc cu slanina din: carne de porc, slanina, orez, ceapa, varza.
- 1/2 kg carne de porc proaspătă
- 250 g carne de porc afumată
- 100 g slănină afumată
- 100 g orez
- 3 cepe
- varză murată
Mod de preparare:
Se pregătesc frunzele de varză murată, se curăţă de cotoare şi se ţin o ora în apă rece.
Intre timp se toacă toată carnea, se toacă apoi ceapa; se spală orezul şi se taie slănina bucăţele. Se amestecă toate ingredientele şi se împachetează sarmalele cat pumnul.
Pe fundul oalei de lut se aşază un strat de varză murată tocata şi bucăţi de şoric, peste care se pun sarmalele. Se adaugă apa şi se fierb la foc încet, in oala acoperită.
Se servesc cu smântână.
Pofta buna!