Sarmale de porc fierte in vin
PrinteazaO reteta de sarmale de porc fierte in vin din: carne de porc, carnati de porc, orez, ceapa, pasta de tomate, varza murata, vin alb sec si condimente.
- 1 kg carne de porc
- 400 g carnati de porc proaspeti
- 100 g orez
- 2 cepe
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 varza murata mare
- 1 l vin alb sec
- 2 lingurite condimente
Mod de preparare:
Toci carnea de porc si o amesteci cu ceapa taiata marunt si calita. Adaugi orezul spalat, pasta de tomate si 2 lingurite de condimente pentru sarmalute. Omogenizezi bine compozitia si formezi sărmăluţele, potrivite ca mărime.
Le aşezi câte 3 bucăţi într-o frunză mare de varză dreptunghiulară, în care pui şi câte o bucăţică de cârnat proaspăt. Pe fundul unei cratiţe aşezi un rând de varză tocată mărunt, peste care aşezi cuiburile de sarmale, pe mai multe straturi, cu varză tocată între ele.
Le acoperi cu varză tocată şi le umpli cu vin şi cu 500 ml de apă. Pui vasul în cuptor şi laşi sarmalele să fiarbă circa 2-3 ore, la foc potrivit, până scade aproape tot lichidul.
Serveşti fierbinţi sarmalele cu mămăligă, fără smântână şi fără cimbru, deoarece aceste sarmale trebuie să păstreze savoarea vinului.
Sarmale de porc fierte in vin
Pofta buna!