Sarmale de post cu ciuperci

Printeaza

Sarmale de post cu ciuperci din: ciuperci, orez, ceapa, morcov, ulei, bulion, suc de rosii, sare, piper, marar, foaie de dafin si varza  murata.

Ingrediente:Sarmale_de_post_cu_ciuperci

  • 1/2 kg ciuperci
  • 1 cana de orez
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri bulion
  • 150 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • marar
  • o foaie de dafin
  • 1 varza murata sau frunze de vita de vie

 

Mod de preparare:

Toci cepele şi le căleşti in ulei. Ciupercile spălate şi curăţate le tai mărunt şi le pui peste ceapă. Le laşi să fiarbă puţin în sucul lor. Orezul spălat îl pui peste ciuperci. Tot acolo mai pui cele 2 linguri de pastă de roşii, sare, mărar, piper şi o ceaşcă de apă. Laşi să fiar­bă până se umflă bobul de orez.

Laşi să se răcească, după care pui amestecul în frunze de varză sau viţă de vie şi înfăşori sarma­lele. Pe fundul oalei pui o foaie de varză şi peste aceasta aşezi în rânduri suprapuse sarmalele bine înfăşurate. Peste ele pui apă, torni sucul de roşii şi o foaie de dafin. Fierbi la foc mic circa 1 1/2 oră.

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale_de_post_cu_ciuperci

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Bai, eu nu inteleg ce e cu sarmalele astea de post. Eu stiu ca sarmalele sunt sarmale, nu de post. O data am mancat sarmale de post si nu aveau nici un gust

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.