Sarmale de post cu ciuperci
PrinteazaSarmale de post cu ciuperci din: ciuperci, orez, ceapa, morcov, ulei, bulion, suc de rosii, sare, piper, marar, foaie de dafin si varza murata.
- 1/2 kg ciuperci
- 1 cana de orez
- 3 cepe
- 1 morcov
- 100 ml ulei
- 2 linguri bulion
- 150 ml suc de rosii
- sare
- piper
- marar
- o foaie de dafin
- 1 varza murata sau frunze de vita de vie
Mod de preparare:
Toci cepele şi le căleşti in ulei. Ciupercile spălate şi curăţate le tai mărunt şi le pui peste ceapă. Le laşi să fiarbă puţin în sucul lor. Orezul spălat îl pui peste ciuperci. Tot acolo mai pui cele 2 linguri de pastă de roşii, sare, mărar, piper şi o ceaşcă de apă. Laşi să fiarbă până se umflă bobul de orez.
Laşi să se răcească, după care pui amestecul în frunze de varză sau viţă de vie şi înfăşori sarmalele. Pe fundul oalei pui o foaie de varză şi peste aceasta aşezi în rânduri suprapuse sarmalele bine înfăşurate. Peste ele pui apă, torni sucul de roşii şi o foaie de dafin. Fierbi la foc mic circa 1 1/2 oră.
Sarmale de post cu ciuperci
Pofta buna!
Bai, eu nu inteleg ce e cu sarmalele astea de post. Eu stiu ca sarmalele sunt sarmale, nu de post. O data am mancat sarmale de post si nu aveau nici un gust