Sarmale de post cu legume
PrinteazaSarmale de post cu legume din: varza, orez, ciuperci, morcovi, ceapa, suc de rosii, ulei, marar, patrunjel, sare, piper.
- o varză acră
- 150 g orez
- 250 g ciuperci
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 250 ml suc de roşii
- 100 ml ulei
- 1/2 legătură mărar
- 1/2 legătură pătrunjel
- 3 legături ceapă verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Varza se gustă şi, dacă este prea sărată, se pune în apă rece, la desărat.
In ulei, se pun la călit ceapa curăţată, spălată şi tăiată mărunt şi morcovul curăţat şi trecut prin răzătoarea cu ochiuri mici. Se presară cu sare, se adaugă ciupercile tăiate mărunt, se lasă 5 minute şi apoi se pune capacul.
Se lasă la fiert 10 minute.
Se fierbe şi orezul 5 minute, se pune peste ceapă, se adaugă verdeaţa şi se potriveşte de sare şi piper.
Foilor de varză li se taie cotoarele, se umplu apoi cu amestecul de orez, se înfăşoară şi se leagă cu codiţe de ceapă verde, doar pentru estetică.
Se aşază sarmalele în cratiţa de fiert tapetată cu foi de varză, se toarnă sucul de roşii, se completează cu apă şi se lasă la fiert 2 ore.
Pofta buna!