Sarmale de post cu varza
PrinteazaSarmale de post cu varza din: varza, orez, untdelemn, rosii, untdelemn, ceapa, stafide, bulion, sare, piper.
- 1 kg varză
- 200 g orez
- 200 ml untdelemn
- 500 g roşii
- 200 g untdelemn
- o ceapă mare
- 100 g stafide
- 100 ml bulion de roşii
- sare
- piper
Mod de preparare:
In untdelemnul bine încins, se pune ceapa tăiată peştişori, se înmoaie şi se adaugă orezul curăţat şi spălat. După ce orezul s-a albit, se presară sarea, piperul, stafidele şi se toarnă bulionul de roşii (75 ml).
Foile de varză, curăţate de cotor şi de nervurile mai groase, se umplu cu compoziţia de mai sus. Se aşează pe fundul cratiţei o foaie de varză, un strat de varză tocată, unul de sarmale ţepene, unul de roşii tăiate rondele, iarăşi varză, sarmale, roşii, adăugând supă de zarzavat sau apă, untdelemnul rămas, fierbinte şi restul de bulion.
Se dau la cuptor două ore şi se servesc reci.
Pofta buna!