Sarmale de post in foi de vita
PrinteazaSarmale de post in foi de vita din: frunze vita, orez, hribi, ceapa, menta, bulion, rosii, ulei, morcovi, sare.
- 60 frunze vita
- 300 g orez
- 300 g hribi uscati (sau ciuperci)
- 4 cepe mijlocii
- 1 lingura menta uscata, bine maruntita
- 2 linguri bulion
- 2-3 rosii
- 200 ml ulei
- 2-3 morcovi
- 1 lingura sare
Mod de preparare:
Alegi orezul bob cu bob, îl speli în 2-3 ape şi îl laşi să stea în apă rece. Speli ciupercile, le tai felii şi le căleşti cu ceapa curăţată şi tocată în jumătate din uleiul încins.Dacă foloseşti hribi uscaţi, ţine-i în apă caldă 2-3 ore, schimbă apa şi dă-i în clocot, apoi scurge-i în sită şi toacă-i cand nu mai au apa.
Speli frunzele de viţă, le rupi codiţele, le opăreşti în apă fierbinte până când îşi schimbă culoarea. Când a scăzut zeama de la ciuperci, adaugi orezul scurs bine şi morcovii daţi prin râzătoare. Amesteci cu o lingură de lemn şi laşi 10 minute, la foc mic. Sărezi, după gust, şi condimentezi cu mentă mărunţită.
Lasi sa se raceasca. Omogenizezi amestecul dupa ce ai pui 1 lingură cu bulion. Aşezi pe frunzele de viţă câte o lingură din compoziţia cu orez şi formezi sarmalele. Le pui într-un vas cu pereţi înalţi, pe fundul căruia aşezi un strat de felii de roşii.
Acoperi cu apă caldă, adaugi uleiul rămas, bulionul şi fierbi 1 oră pe aragaz şi 1 oră la cuptor.
Sarmale de post in foi de vita
Pofta buna!
Cele mai bune sarmale
Eeee, nici chiar cele mai bune sarmale, astea de post parca-s asa fade .. 🙂