Sarmale de post in foi de vita

Printeaza

Sarmale de post in foi de vita din: frunze vita, orez, hribi, ceapa, menta, bulion, rosii, ulei, morcovi, sare.

Ingrediente:Sarmale_de_post_in_foi_de_vita

  • 60 frunze vita
  • 300 g orez
  • 300 g hribi uscati (sau ciuperci)
  • 4 cepe mijlocii
  • 1 lingura menta uscata, bine maruntita
  • 2 linguri bulion
  • 2-3 rosii
  • 200 ml ulei
  • 2-3 morcovi
  • 1 lingura sare

 

Mod de preparare:

Alegi orezul bob cu bob, îl speli în 2-3 ape şi îl laşi să stea în apă re­ce. Speli ciupercile, le tai felii şi le căleşti cu ceapa curăţată şi toca­tă în jumătate din ule­iul încins.Dacă foloseşti hribi uscaţi, ţine-i în apă cal­dă 2-3 ore, schimbă apa şi dă-i în clocot, apoi scurge-i în sită şi toacă-i cand nu mai au apa.

Speli frunzele de viţă, le rupi codiţele, le opăreşti în apă fierbinte până când îşi schimbă culoarea. Când a scăzut zeama de la ciuperci, adaugi orezul scurs bine şi morcovii daţi prin râzătoare. Amesteci cu o lingură de lemn şi laşi 10 minute, la foc mic. Sărezi, după gust, şi condimentezi cu mentă mărunţită.

Lasi sa se raceasca. Omogenizezi amestecul dupa ce ai pui 1 lingură cu bulion. Aşezi pe frunzele de viţă câte o lingură din compoziţia cu orez şi formezi sarmalele. Le pui într-un vas cu pereţi înalţi, pe fundul căruia aşezi un strat de felii de roşii.

Acoperi cu apă caldă, adaugi uleiul rămas, bulionul şi fierbi 1 oră pe aragaz şi 1 oră la cuptor.

Sarmale de post in foi de vita

Sarmale_de_post_in_foi_de_vita

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Cele mai bune sarmale

  2. Eeee, nici chiar cele mai bune sarmale, astea de post parca-s asa fade .. 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.