Sarmale de vanat (caprioara si mistret)
PrinteazaSarmale de vanat (caprioara si mistret) din: carne de caprioara si de mistret, orez, piper, cimbru, varza murata, bulion rosii.
- carne de căprioară şi de mistreţ, in părţi egale
- orez glasat (o cană mică la un kilogram de carne)
- piper boabe
- cimbru
- foi de varză murată (toate după gust)
- bulion la discreţie
- roşii (3-4 la o cratiţă de 20 de sarmale)
Mod de preparare:
Carnea se toacă şi se lasă deoparte cât timp fierb orezul cu ceapa călită. Apoi se amestecă şi se fac sarmale, se pun în cratiţă, între ele se pune piperul, cimbrul tocat mărunt şi foile de varză rămase, tăiate fideluţă. Se acoperă cu bulion.
Se fierb, la foc moale, două-trei ore. Se scot şi se pun deasupra roşii tăiate rondele. Se mai bagă cinci-zece minute la foc iute.
Pofta buna!